19 Δεκ 2012

TOP TWENTY FOR 2012 by Paraskevas BonJovi

Οι Black Sabbath στην Ακρόπολη το καλοκαίρι του 1987
Το Σάββατο 22/12/2012, στο Bios, θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και το πάρτυ για την έκτη ετήσια ψηφοφορία των 20 καλύτερων άλμπουμ της φετινής Blogovision, στην οποία  συμμετείχαν 179 έλληνες μουσικόφιλοι bloggers. Στα ανθηρά χρόνια του ελληνικού μπλόγγινγκ η εικοσάδα που περίμενα -επειδή έκανε τη διαφορά- ήταν, εκτός από του m.hulot, αυτή των γκουρού manand και stargazer του μπλογγ Bug In The City [που δυστυχώς δεν είναι πια ενεργό]. Τον manand τον βρίσκω κάθε τετάρτη στο ιντερνετικό ράδιο poplie αλλά τον stargazer τον είχα χάσει παντελώς μετά που εγκατάλειψε και το προσωπικό του μπλογγ, Quit Smoking Monday. Ώσπου με βρήκε αυτός πρόσφατα στο φεισμπουκ, με την νέα του social media ταυτότητα που είναι  Paraskevas BonJovi.  Ο stargazer ακούει πολύ μουσική και είναι κάτι για το οποίο τον ζηλεύω. Πέραν αυτού, είναι πολύ καλά ενημερωμένος για ό,τι κυκλοφορεί και καταρτισμένος σε όλα τα μουσικά ρεύματα. Έχει επίσης ένα μοναδικό ταλέντο να ανακαλύπτει απίστευτη μουσική στο δισκάδικο του ιντερνετικού χωριού, την οποία η ιντερνετική μητρόπολη την αγνοεί. Και τέλος έχει μία απολαυστική γραφή για να το παρουσιάζει, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω. Τώρα ποστάρει στο φμπ όπου και ανακοίνωσε το φετινό του τοπ 20. Πολλά από αυτά μου ήταν άγνωστα και χάρη στον παρασκευά μποντζόβι τα βρήκα και τα άκουσα. Αυτός νομίζω πως είναι και ο ουσιαστικός σκοπός μίας λίστας. Στην τελευταία του ανάρτηση λέει "Βεβαια θυμηθηκα οτι μου αρεσαν καποια αλλα περισοτερο αλλα τωρα ειναι αργα, ετσι κι αλλιως τι σημασια εχει..." Επειδή για κάποιους έχει σημασία, θα ήθελα να κάνει ένα μπλογγ για να τα βρίσκω και να τον διαβάζω. Προς το παρόν +1 Add Friend στο φεισμπουκ Paraskevas BonJovi. Ακολουθεί το τοπ 20 του και το τελευταίο είναι το καλύτερό του / πιο αγαπημένο του φετινό -που μου το είπε μετά από αίτημά μου- και μας δίνει το λικν για να το κατεβάσουμε.
  
TOP TWENTY FOR 2012 του Paraskevas BonJovi
"Σιγα να μη θυμαμαι τι ακουσα. οτι θυμαμαι θα το βαζω (το ξερω στμπουτσα'ς, αλλα ειναι γαμωπαραδοση να 'ουμ). η σειρα ειναι τυχαια..."







Black Bananas - Rad Times Xpress IV
γαματη δισκαρα απ'την Jennifer Herrema των Royal Trux. τα παντα ολα θα βρεις εδω μεσα, σε λανθανουσα και μη κατασταση. Stones/ Punk/ Hip-Hop/ Rock/ Hair Metal/ Pop / Garage /Εlectronica. ολα υπο την καυλιαρικη εποπτεια της 'φερ! 

 Kevin Tihista's Red Terror - On This Dark Street
...απλη μελωδικη Pop με πολλες ακουστικες και μπαλλλλλλαντες που θυμιζει απο Φαμελλο (σκουεκ! στοινγκ! γκασπ!), Aztec Camera μεχρι γκρουπ της Μarina εως και mainstream singer-sonγwriter τρομπαδουρους. ακουγεται ολοκληρο ανετα (πιο ανετα και απο το τελευταιο 20απλο σιντι του Merzbow) και να σημειωθει οτι προσεξα στιχους σε δισκο για πρωτη φορα μετα απο εκατονταδες χρονια (''somewhere around the cruise county, i was forced to throw out your cassete, i know you think Dylan's a genious but that doesn't justify two plays on the deck''-ΘΕΟΣ!) 







Mouse on Mars - Parastrophics
δεν ξερω γιατι δεν πολυεπαιξε αυτος ο δισκος στα μπλογκς και στα κομπιουτερς. παντως για μενα ηταν ευχαριστη εκπληξη αν και παντα τους γουσταρα απλα νομιζα οτι δεν υπηρχαν πια. απ'τους πιο ενδιαφεροντες ελεκτρονιδισκους της χρονιας






Frank Ocean - Channel Orange
ο Frank με αριστοτεχνικο τροπο ανακατευει ολους τους μοντερνισμους της συγχρονης ποπ τραγουδοσυνης και στο παραπεντε εκει που πας να του προσαψεις χαρακτηρισμους, οπως emokitchneosoulpopamericanidol faggot, σου πεταει στη μαπα ενα υπεροχο cosmic soul pop δισκο και μενεις αυνανας. αξιος!







Zammuto - Zammuto
μιλαμε για ΤΟΝ Prog δισκο της χρονιας. τα μουσικα ειδη πανε και ερχονται με περισσεια ανεση και στο τελος κουνας και ρυθμικα το κεφαλι. μεγας παιχτης ο Zammuto (ex-Books)
情報デスクVIRTUAL - “札幌コンテンポラリー
..αυτο βασικα θα μπορουσε να ειναι ανετα και στη λιστα με τα χειροτερα της χρονιας αλλα πως μπορεις να αντισταθεις σ'αυτο ψευδο light Jazz ala GRP υφος, σ'αυτα τα συνθια που μια θυμιζουν σαουντρακ σε τσοντα και την αλλη σαουντρακ του Faltermeyer. πως να αντισταθεις στο ψευδο Ασιατικο τουριστικ μουσικο υποβαθρο και στα τραγουδια που ειναι φτιαγμενα θαρρεις να επενδυσουν καποιο τηλεοπτικο show της κακιας ωρα η ακομα και μπατσικο sitcom με νιου ειτζ ''χαλια'' (της οχι πολυ βραδυνης ζωνης). για ενα τυρενιο αγορι που αρεσκεται στην αναποληση της παιδικης ηλικιας, δις ρεκορντ νταζ τζαστ φαιν!







TrioVD - Maze 
Power Jazz τριο που ακροβατει αναμεσα στις φριφορμ αναπτυξεις του Avant Jazz/Rock κανονα (χαχαχαχα, τι λεω ρε ο γελοιος!) και τις ελευθεριαζουσες μπαχαλε heavy jam αριστες αναθυμιασεις τυπου Praxis/  Mr.Bungle/  Cuneiform 




G.R. - A Reverse Age
το γαμωPitchfork στην περιπτωση τους τα λεει πολυ καλα:
''a blistering piece of thoroughly explorative psych that sounds like several tracks chaotically pieced into a grim patchwork: damaged free jazz drumming; muffled vocal demons; hallucinating 60s-style noise guitar freakouts. ''
 
 
 
Joey Bad A$$ - 1999
μπορω να καυχηθω οτι ξερω απο χιπχαπ οσα ξερω και για τις διαδικασίες επιμετάλλωσης σκληρού χρωμίου και χημικής επινικέλωσης, αλλα μια φορα στο τοσο εχω δικαιωμα να γουσταρω και γω ενα ''τετοιο'' δισκο (βεβαια ειναι κασσετα αναμιξης, αλλα και τι εγινε?)
 
 
 
 
Clinic - Free Reign πραγματικα απορω γιατι αυτο το γαματο δισκιον που ασελγει με τον καλυτερο τροπο (αχαχαχαχαχα) πανω στα κουφαρια των καλειδοσκοπικων σιξτις και των μονολιθικων Suicide δεν περιλαμβανεται σε καμια λιστα ...γιατι ρε κωλοπαιδα να'ουμ ?
 



Elton John vs Pnau - Good Morning to the Night
...δεν υπαρχουν και πολλα να γραψω εδω. αν δεν γουσταρεις καθολου τον Ελτονα πολυ χλωμο να γουσταρεις τουτη δω την cheesewave εκδοχη του. εγω παντως το ξεσκισα το ελπι το καλοκαιρι... τωρα που το σκεφτομαι ειναι ο πιο καλοκαιρινος Χριστουγεννιατικος δισκος της χρονιας!!!!



Scott Walker - Bish Bosch
η αλειθεια ειναι οτι δεν το ακουσα ακομα οσο ηθελα και ο λογος ειναι οτι σκοπευω να το αγορασω γιατι μονο σε ''κανονικο'' φορματ νομιζω οτι μπορεις να απολαυσεις ενα τετοιο δισκο. Hype ξε-Hype,o Σκοτ ειναι Love/Hate περιπτωση και αυτο το μοναδικο αισθημα ασφυξιας που νιωθεις οταν ακους τους δισκους του ειναι τοσο υπεροχο! κατα τ'αλλα Παζολινικο Συμπαν, Σκοτεινες Οπερες, Βιομηχανικα Αστικα Σκατα, Σιωπες, TILT!








Panabrite - Blue Grotto
αν εισαι φανατικο χουλιγκανι του Iasos και νομιζεις οτι η αληθεια
βρισκεται στο Crystal Vibrations blog, θα το λατρεψεις!

Rodriguez - Searching For Sugar Man O.S.T
παρ'ολο που κυκλοφορησε το 2012, το ''Searching For Sugar Man''
ειναι μια συλλογη τραγουδιων του Rodriguez, προορισμενα για το σαουντρακ ενος ντοκουμενταρυ για τη ζωη του. ο τυπος ειναι Μεξικανος, γεννημενος στις Ηνωμενες Πολιτειες. εβγαλε δυο δισκους το '70 και το '71 και επειδη ''πατωσε'' εμπορικα τα παρατησε ολα και μαλιστα ειχε βγει φημη οτι αυτοκτονησε. εν τουτοις,  χωρις να το ξερει, οι δισκοι του εκαναν επιτυχια στη Νοτια Αφρικη και μπλα μπλα μπλα η συνεχεια επι της οθονης...



Lonnie Holley - Just Before Music
...ενας 61 χρονος εβγαλε ΤΟΝ Outsider δισκο της χρονιας. με φωνη κατι μεταξυ Jimmy Scott/ Taj Mahal/ Horace Andy/ Terry Callier και μουσικο υποβαθρο κατι μεταξυ Cluster και σχεδον παιδικου αυτοσχεδιασμου (του καλυτερου δηλαδη...), ο Lonnie ειναι εδω να σου γαμησει την ψυχη. ευχαριστησε τον τωρα!



Christian Cosmos- Enthronement By God As The First-Born Of The Dead
πολυ σπανια ακουω Noise δισκους (ρε Dimitris Kourousis πως το λεν το ειδος να'ουμ?) και παντα τους ακουω ''σπασμενους'' και ποτε ολοκληρους. το να ακουσω τετοιο δισκο ολοκληρο πανω απο δυο φορες για μενα σημαινει πολλα. ετσι κι αλλιως μεσα απο το χαος των Christian Cosmos παντα ξεπροβαλει ενα φως ελπιδας οτι καποια στιγμη θα πεθανουμε ολοι..










Louis Sclavis Atlas Trio - Sources
νομιζω το καλυτερο της ECM φετος







I:Cube – “M” Megamix
ζεστη ντισκοαναλογικιλα και βαρια ψηφιοχαουζιλα. ολα στην υπηρεσια του λαπτοπικου κλαμπερ που κουναει ρυθμικα το κεφαλι αλλα δεν εχει μια να βγει εξω. αουτσταντινγκ!


Heroin In Tahiti - Death Surf
παραθετω σχολια που υπαρχουν σε βιντεο τους στο γιουτιουμπι
''western vintage batman in slowmotion''
''Mediterranean doom''
''Droneabilly''
...δεν ξερω ποσο γελοια ακουγονται αλλα νταξ, σημασια εχει οτι σ'αυτους που το ακουσαν τους εκανε σιγουρα εντυπωση. λοιπον οταν ανοιξω Τικι Μπαρ στον εξωτικο Αγιοκαμπο, σας περιμενω με τα βιντατζ ολοσωμα μαγια σας για την ακροαση του δισκου !
 #1
K - Summer Breeze 1 & 2

το ξερω οτι δεν ''μετρανε'' γιατι δεν ειναι ''κανονικες'' κυκλοφοριες αλλα τουτα τα δυο τα μιξτειπς-συλλογες τα ακουσα δεκαδες φορες στα ακουστικα μου εφετονε...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου