30 Σεπ 2010

GR†LLGR†LL


περιμένοντας το καινούργιο τους / λίγο πρωιμότεροι στο drag από τους oOoOO, hype williams, B▲L▲M▲C▲B [που έγινε Balam Acab]
[thanks to no god ritual ]

29 Σεπ 2010

Η generation CULT είναι εδώ.










από
το
τεύχος
αυγούστου
του
λονδρέζικου
supersuper
που
δεν
φτάνει
έως
την
αθήνα
.




28 Σεπ 2010

it's a sin

27 Σεπ 2010

χθες





[...]

26 Σεπ 2010

24 Σεπ 2010

23 Σεπ 2010

ανώτερα μουσικά μαθηματικά






















H 63χρονη σουηδή Cathrine Christer Hennix είναι πανεπιστημιακή μαθηματικός, φιλόσοφος και εικαστικός που χρησιμοποιεί τα ανώτερα μαθηματικά θεωρήματα για να εφεύρει μουσικά τονικά συστήματα πέρα απο τα συνήθη. Ξεκινάει από την αρχή της φυσικής ότι όλα στο σύμπαν, όπως και ο ήχος, είναι δονήσεις. Και αφού όλες οι δονήσεις εκφράζονται με μαθηματικούς τύπους, τι μπορεί να προκληθεί άραγε όταν μετατρέψουμε σε ηχητικές δονήσεις τα ανώτερα μαθηματικά; Αναρρωτιέται εν ολίγοις αν ο ανθρώπινος εγκέφαλος, μέσω της ακουστικής λειτουργίας, μεταβιβάζει από διαφορετικά ηλεκτρικά μονοπάτια την ηχητική εμπειρία και τελικά ανακύπτει μία καινούργια αισθητική αντίληψη, μία άλλου τύπου σύνδεση με το σύμπαν. Αυτό τώρα κάνει λίγο φοβιστικό, θυμίζοντας το επιστημονικής φαντασίας Contact [στο οποίο η Dr. Arroway ακούει διαστημικές ραδιολήψεις στο Arecibo πιστεύοντας ότι θα αποκωδικοποιήσει σήματα εξωγήινης ζωής]. Δεν ξέρω αν ο Carl Sagan γνώριζε το έργο της Cathrine Christer Hennix αλλά όσοι είναι βαθείς γνώστες την θεωρούν ζωντανό θρύλο.
Το 25 λεπτών έργο της, "The Electric Harpsichord" [το ηλεκτρικό τσέμπαλο], το παρουσίασε για μια και μοναδική φορά το 1976 στο Moderna Museet στη Στοκχόλμη, σε ένα ηχοσύστημα 100dB για να καταφέρει να αποδόσει όλο το εύρος συχνοτήτων. [Είναι ένας αυτοσχεδιασμός στην ινδουιστική κλίμακα Raga Multani. Ενα keyboard Υamaha σε φυσικό κούρδισμα περνάει μέσα από ενα σύστημα χρονοκαθυστέρησης βασισμένο σε κασετόφωνο, το οποίο εισάγει μεταβαλλόμενο delay πάνω σε ένα βόμβο ημιτονοειδών ταλαντώσεων (!?!-αυτό για όσους είναι σχετικοί με μουσική-εγώ που δεν είμαι ευχαριστώ τον γιάννη κοτσώνη για την βοήθεια στη μετάφραση)]. Αυτό το πρωτόλειο έργο δεν κυκλοφόρησε ποτέ, συντηρώντας έτσι το μύθο για τη μεγαλοφυία της.
Η Cathrine Christer Hennix ζει και εργάζεται στο Βερολίνο χωρίς να αποκαλύπτει αν έκανε τελικά εγχείρηση αλλαγής φύλου το ενενήντα, και από κύριος Christer έγινε κυρία Cathrine Christer. Όπως λέει η ίδια "το φύλο δεν έχει καμία σημασία. Ο εγκέφαλός μου είναι ίδιος, δεν τον έχω αλλάξει". Μετά 35 χρόνια το ηλεκτρικό τσέμπαλο κυκλοφόρησε πρώτη φορά πριν λίγο καιρό.


21 Σεπ 2010

KNOTville


O χώρος ΚΝΟΤ είναι o αθηναϊκός κόμβος των πειραματικών τεχνών. Το πρόγραμμα της χρονιάς είναι γεμάτο ανοιξη. Αρχίζει με τις δύο παραπάνω συναυλίες. Για να μην φλυαρώ, όλες οι πληροφορίες στο site http://knotarts.blogspot.com/

πατρόν

18 Σεπ 2010

χθες [ + σήμερα (+βάλε) ]

αυτό
είναι
το
καλύτερο
ηχοσύστημα
στον
πλανήτη
γη/
στον πλανήτη γη υπάρχουν μόνο 10 τέτοια/
το 1 από τα 10 βρίσκεται στο Bios/
το Bios είναι το μοναδικό στην ελλάδα και 1 από τα 10 μέρη του πλανήτη που έχουν αυτό το ηχοσύστημα/
μπορείς να μιλάς με κανονική ένταση φωνής με τον διπλανό σου /
όση ώρα τα ωστικά κύματα του μπάσσου νικούν τη δύναμη της βαρύτητας /
όση ώρα ο κροταφικός λοβός σου κάνει sonic spa /
και βγαίνοντας έξω ανακαλύπτεις ότι όχι μόνο δεν έχεις χάσει την ακοή σου /
αλλά μπορείς πλέον να μιλάς και ψιθυριστά με τον διπλανό σου /
super sonic experience

16 Σεπ 2010

BIOS turns 8.

























8 χρόνια τώρα, το BIOS είναι ο βασικός απινιδωτής στην άσφυγμη αθηναϊκή αστική κουλτούρα. Κέντρο συνάντησης για τις τέχνες και τα μέσα του σήμερα. Με νέο ηχοσύστημα, νέα χωροταξία και δυναμικό πρόγραμμα για τη νέα χρονιά, γιορτάζει τα γεννέθλιά του 17 & 18 σεπτέμβρη.
C U THERE.

http://www.bios.gr/events/346/

τζουκμποξ


Plus # 01

























ο φρέντι έφ. αποτυπώνει μοναδικά το πνεύμα της νέας αθήνας στη φωτό των acid baby jesus για το εξώφυλλο του plus #01 / του δωρεάν περιοδικού πόλης για μια γενιά που δεν διαβάζει έντυπα, όπως το προσδιορίζει ο διευθυντής του μεσσιέ ιλό / διαφωνώ μαζί του όταν αναρρωτιέται τι να γράψεις που να μην το ξέρουν ήδη / γιατί υπάρχει πολύ άγνωστο νέο υλικό που μόνο αυτός τολμά εκδοτικά να το παρουσιάσει / και να μας βγάλει από τον κόπο να το ψάχνουμε αφού δεν υπάρχει σε άλλο εγχώριο μέσο / το στοίχημα του να σχεδιαστεί ξανά ο χάρτης της πόλης που σφύζει από ζωή, δημιουργία, ταλέντα και ένα σωρό υλικό κρυφό και αγνοημένο το έχει ήδη κερδίσει / συμφωνώ ότι χρειάζεται χρόνος για να σχηματοποιηθεί / αλλά όχι πολύς / ήδη το τεύχος #01 είναι γεμάτο ουσία από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα / κάθε πέμπτη δωρεάν στα στάντς της ελευθεροτυπίας / το ΝΕΟ περιοδικό της αθήνας / plus.

13 Σεπ 2010

9/16

Plus [ free magazine ]


[ no more needs to be said ]
[ και ο νοών νοείτω ]