31 Οκτ 2009

η νέα δημοκρατία του εκφοβισμού


πάντα επίκαιρο

I like KRAAK of Belgium













Η Βέλγικη πρωτοπορία με καταδιώκει ποικιλοτρόπως τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο. Στα σύγχρονα Arts και Crafts έχει πολύ δυνατή και με ταυτότητα παρουσία στην Ευρώπη. Η KRAAK είναι μία βέλγικη ομάδα που έχει πεδίο την νεωτεριστική-καινοτομική μουσική. Κάνει φεστιβάλ, εργαστήρια, μουσικές κυκλοφορίες και εκδίδει το δωρεάν μηνιαίο περιοδικό RUIS. Η τελευταία κυκλοφορία της είναι το πειραματικό EP με τίτλο συνάντησε την ελίτ της φιλαδέλφειας για το οποίο αποκλειστικά έχουν γράψει ένα τράκ οι Kurt Vile, Jack Rose, Meg Baird και US Girls.

30 Οκτ 2009

έναν ναι και όχι



















Πριν πολλά χρόνια είχα στέκι το Follie cafe της Έσλιν. Σωστός χώρος, σωστός καφές, σωστή μουσική και την καλύτερη lemon pie στην πόλη. Όλα στη σωστή τιμή. Η αθηναϊκή coffee society δυστυχώς έχει φτωχύνει απελπιστικά σε ποιότητα. Δεν έχω βρει ακόμα τον χώρο με τον coffee tender που θα με κάνει να αναζητώ εκτός σπιτιού την μικρή απόλαυση του καφέ.
Ο καφές έχει αφρικάνικη καταγωγή. Ίσως γι αυτό έχει καλύτερη γεύση ακούγοντας jazz.

κλαμπ ντε μπελουγκας
ζου ζιζαρο

29 Οκτ 2009

γαλλικό tea party στα προάστια





















φτιάχνοντας στην ειδική οικιακή συσκευή κρέπες με την γαλλική συνταγή κουρκουτιού και παραγεμίζοντάς τες με χειροποίητες γαλλικές μαρμελάδες και μερέντα. Οι χειροποίητες τάρτες λεμόνι και σοκολάτα μύριζαν φρέσκο βούτυρο και καθώς μασούσα την τραγανή και ταυτόχρονα μαλακή ζύμη ένιωθα την γλυκιά έκρηξη του ξυνού και του πικρού αντίστοιχα και εναλλάξ.
Στο γυρισμό, υπό την επήρρεια της μαστούρας από την γλυκόζη και το λίπος, άκουγα δυνατά το Nευρικό Έντομο από τον Καναδά. Συνδυασμός IDM και ροκ με μία εσσάνσ ανατολής. Το ομόνυμο πρώτο EP του το δίνει δωρεάν στο myspace του ή το παίρνεις κάνοντας κλικ στην εικόνα από το artwork του album.

NERVOUS INSECT

Good society's BEATS


















Ο Tsagar είναι by far ο πιο influential ελλαδίτης της κοσμοθεώρησης του εφήμερου και βέβαια ο απόλυτος trendsetter της αισθητικής του άστεος. Ανέκαθεν. Respect.
Τα glossy
όμως beats που επενδύουν ηχητικά το hipster της νεοαναδυόμενης good society είναι του S.Maharba. Ακροβατούν με τις νέες γόβες τους Louboutin πάνω στα σπασμένα πεζοδρόμια του Μεταξουργείου. Εκεί που ο αγοραίος έρωτας του μπουρδέλου αναμιγνύεται ανερυθρίαστα με τις εξωσυζυγικές αρπαχτές στον Hριδανό, το μπουτίκ οτέλ ανάμεσα στην παράσταση Κόπωση του Bios και τη νέα πνοή κρέατος του Βαρούλκου.
Ο S.Maharba είναι άγγλος producer και illustrator. Και τα τέσσερα άλμπουμ του τα δίνει για δωρεάν mp3 download από το site του.
Αυτό όμως που ακούγεται καλύτερα, ενώ διαβάζεις τη νέα LIFO με guest editor την Χαρούλα Αλεξίου και resident gossip editor την Τίνα Πολίτη, είναι το τελευταίο και ομόνυμό του.


S. MAHARBA

28 Οκτ 2009

Όχι.

9 χρόνια παραστάτης. Ποτέ σημαιοφόρος. Δεν είναι λίγο να είσαι δεύτερος σε βαθμολογία μεταξύ επτά τμημάτων. Με πίκραινε όμως γιατί μου τόνιζε ότι ούτως ή άλλως δεύτερος θα παρέμενα στις προτεραιότητες των γονιών μου. Και σημαιοφόρος να ήμουν ούτε τότε θα έρχονταν να με δουν στην παρέλαση. Πάντα υπήρχε κάτι σημαντικότερο γι αυτούς. Στην παρέλαση το μόνο που χαιρόμουν ήταν το γείτονά μας τον κύριο Ιάσωνα. Έκανε κι αυτός παρέλαση. Είχε δύο ξύλινα πόδια-τα δικά του τα έχασε στο μέτωπο. Εκείνη η μέρα ήταν η σημαντικότερη του χρόνου. Έβαζε το καλό του κοστούμι και τα παράσημά του. Και ζούσε για εκείνο το χειροκρότημα. Δεν είχε άλλη επιβράβευση. Όλη τη χρονιά ζούσε μόνος και επιβίωνε με την σύνταξη πολέμου. Στην γιαγιά μου από την άλλη δεν έδωσαν σύνταξη πολέμου. Γιατί ο παππούς μου δεν πέθανε στο μέτωπο αλλά στο σπίτι-από πνευμονία όμως που έπαθε στο μέτωπο. Η γιαγιά μου μόλις είχε γεννήσει όταν κυρήχθηκε ο πόλεμος. Μετά έπρεπε να τα καταφέρει μόνη της. Η γιαγιά μου ερχόταν στην παρέλαση. Σήμερα είναι 90. Χθες πέθανε η συνομήλική της Έλλη Παππά. Αδελφή της Διδούς Σωτηρίου και σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη . Άλλο κομμάτι ιστορίας αυτό που ακολούθησε το όχι. Για τον εμφύλιο έχω ιστορίες από την οικογένεια του πατέρα μου. Η οικογενειακή μου βέβαια ιστορία είναι πρωτίστως αυτή των γονιών μου. Σήμερα δεν ζουν. Πέθαναν για τα δικά τους όχι.
Το όχι που καλούμαι να πω είναι στο οικογενειακό μου παραμύθι του "κυνόδοντα". Αυτό είναι που θα μου επιτρέψει να ζήσω ελεύθερος. Οι Ιταλοί που μας κήρυξαν τον πόλεμο εξάλλου λένε ότι "Η οικογένεια σκοτώνει". Τα "τραγούδια από την ελληνική αντίσταση" είναι από άρθρου του WIRE web που τα βρήκε στο αναρχικό μπλογγ anniesanimal το οποίο τα βρήκε στο μπλογγ του σπύρου.

27 Οκτ 2009

έρχεται


























@
VINYL MICROSTORE
info: vinylmicrostore.gr

25 Οκτ 2009

ροκ


Ο Thurston Moore είπε γι αυτούς: "The Entrance Band's new music is the most alluring and, yes, entrancing vibe I've yet to experience in this new age. A soundtrack for the new groove." Δεν ξέρω αν έχει κάποιο συμφέρον. Και ούτε βέβαια είναι η αυθεντία. Αλλά νομίζω ότι δεν έχει άδικο αναφορικά με την αμερικανική ροκ σκηνή.
Τhe Entance Band

early hours


'Sadly, the future is no longer what is was' είναι η τριλογία του Leyland Kirby. Ο ίδιος αναφέρει:
"It could be said it's about the fragility of existence and about those times when we pace the streets for answers when the ground under our feet is not so stable.Those times when we feel invisible to all those around us as we continue to walk, searching for signals and connections, at a loss to our situation and looking for a new pathway forward.As a document it's emotional and personal, heartbreaking and gentle, it's a six month fairy tale from the big city complete with heroes and villains, with winners and losers."
Οι LDWR είναι ένα πειραματικό μουσικό project με τη συμμετοχή μουσικών από όλο τον πλανήτη. Κάθε μουσικός φτιάχνει κάποια τρακς ως παραλλαγή σε κάποιο μουσικό θέμα.
Η τελευταία παραλλαγή, #14, είναι του Leyland Kirby.

LDWR - Version 14 (Leyland Kirby).zip (59.44 MB)

24 Οκτ 2009

βετεράνος










Τόμας Φέλμαν
ουάν του θρί

τελετουργικό






10 χρόνια στο κουρμπέτι

Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο Ι



Λάκυ Ντράγκονς
ΟΠΕΝ ΠΑΟΥΕΡ

τέρκισ ντιλάϊτ
























Τσίμπησα γιατί το μπλογγ που την βρήκα έλεγε ότι είναι σαν την Grouper στο πιο σκοτεινό και σκληρό και είναι Τουρκάλα. Η Biblo τελικά είναι άγριο γκομενάκι . Χαμαιλέοντας στις φωτογραφίες της. Ψαρωτικό μπλογγάκι. Σωστό άτιτιουντ. Μουσικά οκ. Το πακέτο είναι αξιοπρεπέστατο. Μπράβο Biblo. Αν έρθω Iστανμπούλ θα ήθελα να σε ακούσω.

Βiblo's myspace 1
Biblo's myspace 2
Biblo's blog

πολύ καλύτερο




έχει ξεκολωθεί τελευταία στις κυκλοφορίες / αυτό είναι καλύτερο από το προηγούμενο ep-λίγες αναρτήσεις παρακάτω / λέγεται δι άπλ έντ δέ τούθ / 4 καινούργια τράκς του και 8 ριμίξιζ από γνωστούς...


το μήλο και το δόντι

ο εφιάλτης μου στον πυρετό


Από τριών χρονών, όταν έχω πυρετό, βλέπω τον ίδιο εφιάλτη. Είμαι σε ένα κρεβάτι με πολύχρωμα τσαλακωμένα σκεπάσματα που όσο και αν προσπαθώ να τα ισιώσω αυτά μπερδεύονται ασταμάτητα, ενόσω οι σκέψεις μου τρέχουν κρουνηδόν.
Ghouls and Eggs
DRONE DANCE EP


23 Οκτ 2009

στάζ vs στέϊτζ

Το μπότοξ βοήθησε την παρουσιάστρια στην σωστή εκφώνηση του γαλλικού όρου stagieux-με θυληκό stagieuse. Μέχρι τώρα κάποιος δεν ήταν στέϊτζερ. Ήταν κάποιος που εργάζεται σε στέϊτζ. Αλλά το στέϊτζ ή στάζ δεν είναι εργασία. Στις πολιτισμένες κοινωνίες είναι η εκπαιδευτική εργασία -συνήθως ενός εξαμήνου και συνήθως υποχρεωτική της κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων στο αντικείμενο σπουδών. Έτσι η παρουσιάστρια θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Οι νέοι οικονομικοί μετανάστες στην υπηρεσία του ελλαδικού δημοσίου είναι οι 33.000 [!] έλληνες σταζιέ και ελληνίδες σταζιέζ. Με 20 ευρώ την μέρα. Και χωρίς κολατσιό.

ραπούν
ντάρκ ρίβερς
άμπιεντ για τα κρύα βράδυα

ΜΟΡΝΤΑΝΤ κλικ + συμτώματα ΚΛΙΚ

22 Οκτ 2009

Μιχαήλ Κυνηγός





Πάμπλο
Τέρνταμπλ Τεκνόλοτζυ
"...It features an eclectic mixture of styles, grooves & moods."
σαν βραδυνή εκπομπή από το ράδιο του γείτονα που αλλάζει μαύρους σταθμούς

21 Οκτ 2009

από το λαιμό


μπάϊ δέ θρόοτ
μπέν φρόστ

breakfast with Larry











Σήμερα στο bolachas κάνει διεθνή πρώτη το promo ep [με 9 tracks] από το Stiches [που έχει 36 tracks!] του Larry Gus το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από την cast-a-blast, η οποία μας δίνει για download το σεπτεμβριάτικο mixtape του larry gus, WEATHERS.
Στις φωτό τον βλέπω κούκλο-η Βαρκελώνη σε ανανέωσε μελ-και πανέτοιμο να κεντήσει... στη σκηνή.






Larry Gus


λάρυγγας


STITCHES [promo ep]

Cameron Jamie does live his myth in Greece.




[......]

20 Οκτ 2009

χλιαρό














μέϊμπι δέϊ απίαρ ίν γκρέϊβγιάρντς

βάλε ένα τζόνι. σκέτο.
























Αν κάνεις κλικ στην αριστερή φωτό θα πας στην ανάρτηση του κυρίου ιλό από την οποία έμαθα τον τζόνι. Και επίσης θα πάρεις το λινκ για το παραπάνω άλμπουμ του. Είναι μία βίντατζ νοοτροπίας φούσιον ερμηνεία της αστικής κουλτούρας. Ιδιοφυής νου τζαζ για τα βράδυα του χειμώνα όταν ο ροζ πάνθηρας που κρύβουμε μέσα μας αποφασίσει να βγει στην πόλη για να διαλευκάνει το μυστήριο της πεθαμένης διασκέδασης. Χάϊλυ ρικομέντιντ.

19 Οκτ 2009

THE DAWNS' mixed media art



Τhe Dawns είναι ο αμερικανός καλλιτέχνης Omar Mashal. Mου αρέσει πολύ η mixed media art του και ιδίως το έργο του Mirage. Κάνει performance, βιντεο και ηχητικά κομμάτια με ηλεκτρονικό κλαρινέτο και ARP2600. To audio του Mirage είναι σε μία split κασσέττα ενώ του Lure of the Gypsy για δωρεάν download από εδώ.
THE DAWNS


18 Οκτ 2009

F O R E S T C R E A T U R E












"Forest Creature are the duo of audio-visual artists Ben Moon and Richard Sides, who originate from Rotherham and Stockport, but now consider themselves firmly rooted in Sheffield, where they met at art college. Frustrated Analogue is their first properly released CD, after a handful of CD-Rs and cassette releases. The seven unnamed tracks make economical use of rythmic mechanistic palpitations, awash with pulsing dark matter and steadily boiling frequencies. In comparison to 2008's With Patrick Derbyshire CDR-a combination of Industrial drones and fractious sonic assault - this release is more simplistic, like Black Dice circa Load Blown, but stripped back to the bold stripes of its primary components and splashed with the viscous Acid beats and sieved synth droplets of early Warp releases.
There are other comparisons to be made, too - the looped clicks in track two could be lifted from Matmos's A Chance To Cut Is A Chance To Cure, and there's something of Fuck Buttons in track three's shimmering synths. However Frustrated Analogue avoids being derivative, having been created amid the sometimes stark environmental shifts between countryside and industry in Sheffield. Paradoxically, for all the heavyweight Industrial tones, there's still a corporeal, organic quality in the density of the electronics, creating a dichotomy between what are aurally interpreted as sounds from outside and inside an imagined body.
The best example is track five's amplified heartbeats and echoing pulses, morphed from the forth track's impressionistic sounds of crisply pounding fists and rippling flesh. It's violent and intense without being aggressively confrontational - a euphoria of industrial simplicity refracted through an adolescence of Peak District raves and grimy skylines."
Jennifer Allan
(The Wire issue 308-October 2009, p.58)

Αυτή ήταν η κριτική που με οδήγησε στη μεγαλοφυία των Forest Creature-γραμμένη ακριβώς πριν την κριτική για-την εμμονή μου-τους Fuck Buttons. Kατά μία έννοια λοιπόν οι FB ήταν αυτοί που με οδήγησαν στο Frustrated Analogue, το 32 λεπτο CD των Forest Creature με τα 7 άτιτλα tracks. Το edit 3 μάλιστα αν το ακούσεις αποσπασματικά νομίζεις ότι είναι κομμάτι των FB. Στο σύνολο όμως δεν έχουν καμία σχέση με τους FB πέρα από αυτό το τελεολογικό συναίσθημα που σου προκαλούν. Κάτι ανάλογο με την αναπόφευκτη αρχική σύγκριση των FB με τους Growing[παρεπιμπτόντως οι FB στην αμερικανική τους περιοδεία από 1 Νοέμβρη εμφανίζονται μαζί με τους Growing]. Δεν έχω τις μουσικές γνώσεις για να κάνω την ανάλυση της παρθενικής δουλειάς των Forest Creature. Oι ίδιοι στο myspace τους αυτοπροσδιορίζονται techno / psychedelic. Mπορείς να το πεις και έτσι. Δεν ξέρω πως να αποκαλέσεις το μουσικό σταυροδρόμι που επεξεργάζονται οι Growing, oι FB και οι Forest Creature-o καθένας από την καταβολή του. Είναι όμως από αισθητική πλευρά το είδος που συντονίζομαι απόλυτα, το Helmet's genre. Aν κάποιος θέλει να ακούσει μόνο ένα κομμάτι από το Frustrated Analogue των Forest Creature, εν είδει single, θα πρότεινα το Edit 2. Διαφορετικά δεν έχει κάποιο νόημα να αποσπάσεις κάποιο track. Αν και είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους συνθετικά, λειτουργούν ως ενότητα σε αυτό το μισάωρο ταξίδι.

FOREST CREATURE

FRUSTRATED ANALOGUE

BLACKEST RAINBOW RECORDS

χθες














































































έχει αρχίσει να ξημερώνει / σε 5 ώρες είναι η βάπτιση / δεν νομίζω να τα καταφέρω.