30 Ιαν 2009

dj YUPPIE - mix #1 - 60:54 - minimal techno

To blog ξεκίνησε αποκλειστική συνεργασία με ένα κορυφαίο dj της ηλεκτρονικής μουσικής. Τα στοιχεία του απαγορεύεται να τα δημοσιοποιήσω. Αυτός ήταν και ο μοναδικός του όρος μετά από πολύκαιρες διαβουλεύσεις. Σημασία δεν έχει το brand του ονόματος αλλά η μουσική, όπως αναφέρει και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. [Πέρα του ότι είναι ένα brand που το πουλάει πολύ ακριβά.] Επέλεξε ο ίδιος το όνομα και την photo, με τα οποία θα δημοσιεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα από αυτό το blog τα mix του . Το link και το playlist έρχονται με e-mail. Στο επόμενο mix θα αναρτήσω μία μίνι συνέντευξη μαζί του στα αγγλικά.
Τhank you, dj Yuppie, for the great honor.


dj Yuppie
20090130
mix #1 download
60:54
minimal techno


PLAYLIST

1- Cassino & Labén / Oliver Dodd - Elevators and Escalators
2- Dub Kult - Crypt
3- Danilo Vigorito - Alnitak (Dark Side)
4- Click Box - Peek a Boo
5- John Conrad - Maxime Dangles
6- Aleph-1 - C A G 08.4s
7- Alex Under - Gris
8- Johnny D - Tramodyssee
9- J.Alter - Track 1
10- Gaiser - Ground 1.1
11- Acid Circus - Uncle Jak
12- Obtane - Tribute to Mandragora (Damon Wild Remix)
13- Heron - Afterhour
14- Hugo - Born To Bop
15- Gel Abril - 200 Grams
16- Moritz von Oswald - Watamu Beach
17- Seuil - Dance
18- Skoozbot - Two Over The Eight
19- Dan Berkson & James What - Reflections feat Robert Owens
20- Rasmus Hedlund - Betoni
21- Alva Noto - Haliod Xerrox Copy 1
22- Nick Curly - On My Way (Ali Nasser Remix)
23- Heron - The Way Home
24- J.Alter - Out

TEETH MOUNTAIN

[ Keinsein ] Teeth Mountain
























Teeth Mountain και το 1ο τους album
το TEETH MOUNTAIN

29 Ιαν 2009

το πειρατικό ράδιο του κυρίου Ιλό


no talking,
no ads,
JUST music...

m.hulot's radio


[ το link δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα-σε κάθε αλλαγή το ενημερώνω ]

28 Ιαν 2009

27 Ιαν 2009

ANTHONY ROTHER

[ My Name Is Telekraft ]
Anthony Rother

Το μπλογγ ξεκινάει συνεργασία με κορυφαίο dj της ηλεκτρονικής μουσικής. Θα μας δίνει σε αποκλειστικότητα super mixes. This is a hint. Προσδεθείτε. Σύντομα το #1.

NORMA

[ Godess ] 1
Σήμερα, στο μαγικό cbox του m.hulot, ο manand έριξε στην αρένα τους NORMA και η μουσική τράπεζα του moikai το link.
Mετά από πολύ καιρό ακούω indie ήχο. Και μου αρέσει. Οι Νorma είναι Σουηδοί και το Βook of Norma το 2ο album τους μετά το 1.
BOOK OF NORMA

POCAHAUNTED

Το βινύλιο δεν εξαφανίστηκε ποτέ. Οπότε η τελευταία δυναμική επανάκαμψή του στις προτιμήσεις των δημιουργών δεν ξενίζει και τόσο πολύ. Αυτό το νέο κύμα όμως της κασέτας και μάλιστα σε περιορισμένη έκδοση τι είναι; Μετά την αναζήτηση καλού pick-up πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε και για tape player;
Οι super drone sisters, Bethany και Ananda, δηλαδή οι Pocahaunted, κυκλοφόρησαν σε 300 κασσέτες από την Excite Bike Tapes την νέα τους δουλειά Gold Miner's Daughters. Στην Α πλευρά υπάρχουν τα tracks Hideous και Sun. Στην Β πλευρά το track Demon.
GOLD MINER'S DAUGHTERS

26 Ιαν 2009

GROUPER


Ένα από τα ωραία του 2008 ήταν το LP, Dragging A Dead Deer Up A Hill, της Liz Harris δηλαδή GROUPER. Drone, Ambient, Noise, Dream Pop. Κατεβάστε το μόνο αν σας λένε κάτι οι λέξεις κλειδιά.

DRAGGING A DEAD DEER UP A HILL

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ

O Άρμο, ο μεγαλύτερος σε ηλικία αλλά και σε διάπλαση, ήταν υπεύθυνος για την φύλαξη της μοναδικής πόρτας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, παρ’ όλο που κανείς δεν επρόκειτο ποτέ να έρθει.

Εγώ, είχα την ηλίθια ευθύνη να φροντίζω να μένει αναμένο το φαναράκι, αδιάφορο αν και οι τέσσερις είμασταν τυφλοί. Και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να ελέγχω την θερμοκρασία με τα δάχτυλά μου και να υποθέτω πως είναι αναμμένο.

Ο Σίμο παραφιλούσε με το αυτί κολλημένο στον τοίχο και σημείωνε τις ημέρες και τις νύχτες βασιζόμενος σε έναν κόκκορα που ακουγόταν από μακριά. Έτσι κρατούσαμε τον χρόνο, αν και δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι διότι τα κοκκόρια λαλούν περισσότερες από μία φορές κάθε μέρα.

Ο Μόρι ήταν ο επικεφαλής, δεν ξέρω πως, μάλλον από πάντα. Η δική του ευθύνη ήταν να ελέγχει εμάς, αν στεκόμασταν στο ύψος των δικών μας ευθυνών. Ήταν επίσης αυτός που έπαιρνε τις αποφάσεις όταν συνέβαιναν έκτακτα περιστατικά.

Ένα τέτοιο αναπάντεχο γεγονός ήταν ο θάνατος του Σίμο. Μετά από έναν νυχτερινό ύπνο, φωνάζαμε και οι τρείς το όνομά του αλλά δεν απαντούσε. Ο Άρμο φυσικά δεν μπορούσε να αφήσει το καίριο πόστο του, την μόνη πόρτα στο δωμάτιο. Από την άλλη, ο Μόρι αρνούντο την οποιαδήποτε μετακίνηση διότι θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του επικεφαλούς της ομάδος κι έτσι έμελλε εγώ να είμαι αυτός που έψαχνα στα τυφλά, με τα χέρια απλωμένα να τον βρω. Το δωμάτιο που έχουμε κλειστεί δεν είναι και τόσο μεγάλο και έτσι σύντομα τα χέρια μου συνάντησαν το άψυχο σώμα του. Τον κούνησα και έπειτα ακούμπησα τα χείλη του με τα δάχτυλά μου. Σχεδόν κάηκα. Αλλά ήμουν σίγουρος πως ήταν νεκρός.

Το πρόβλημα που προέκυψε ήταν μεγάλο, διότι πλέον δεν θα μπορούσαμε να μετρήσουμε τον χρόνο που κυλούσε. Ο Μόρι με διέταξε να ελέγχω το φαναράκι όλο το 24ωρο καθώς πλέον δεν γνωρίζαμε πότε ήταν μέρα και πότε νύχτα. Ο Άρμο πρότεινε να αλλάξει πόστο, θεωρώντας πως η μέτρηση του χρόνου ήταν υψίστης σημασίας, μια που αποτελούσε την αντίστροφη μέτρηση προς την ελευθερία μας. Στο άκουσμα και μόνο αυτής της ιδέας, ο Μόρι ούρλιαξε δυνατά πως ήταν καλύτερα να μέναμε για πάντα εκεί, παρά να επιτρέπαμε σε κάποιον μολυσμένο να μπει στην κρυψώνα μας. Έτσι, 36 κατά προσέγγιση χρόνια μετά τον εκούσιο εγκλεισμό μας εδώ, σταματήσαμε να μετράμε το χρόνο. Η απογοήτευση που νοιώθαμε τόσο εγώ όσο και ο Άρμο ήταν μεγάλη, είχα μάθει να τον καταλαβαίνω από την ανάσα του. Άλλωστε ο Μόρι απαγόρευε τις περιττές συζητήσεις, προς αποφυγή διαφωνιών με τις αποφάσεις του. Ζούσαμε στα τυφλά και σχεδόν σε πλήρη σιωπή.

Υποθέτω πως θα είχαν κυλήσει μερικές εβδομάδες με τα νέα αυτά δεδομένα και κάθε στιγμή είχε ακριβώς την ίδια γεύση όπως και όλες οι επόμενες. Και ενώ σκεφτόμουν όσα είχαν συμβεί εν μέσω μιας άπειρης σιωπής, ένοιωσα την ανάσα του Άρμο δίπλα μου. Ταράχτηκα. Άπλωσα ελαφρά το χέρι και τον ακούμπησα. Ήταν αλήθεια. Ο Άρμο είχε παρατήσει το πόστο του και ο Μόρι δεν το ήξερε. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ, να περιορίσω τον ενθουσιασμό μου. Εντελώς μηχανικά, έκανα κίνηση να ελέγξω το φαναράκι μπροστά μου. Ο Άρμο άρπαξε το χέρι μου ακινητοποιώντας το και το έσφιξε δυνατά. Η θέση του είχε εξεφραστεί με σαφήνεια. Ο Μόρι δεν έπρεπε να μας αντιληφθεί.

Έτσι και έγινε. Καταλάβαινα από την ανάσα του Άρμο ότι ένοιωθε πλέον ευτυχισμένος. Και κύλησε πάλι ο καιρός και κανείς δεν ήταν πλέον στο πόστο του, αλλά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα όσο ο Μόρι δεν το ήξερε.

Και ήρθε αυτή η στιγμή, που απορεί κανείς πως άργησε τόσο. Είπα μέσα μου πως ότι ήταν να γίνει, ας γίνει να το ζήσω. Έπιασα τον Άρμο από το χέρι και τον πήρα μαζί μου ως την πόρτα. Τράβηξα με δύναμη τον σύρτη κι ο ήχος πανικόβαλλε τον Μόρι.

«Τι συμβαίνει; Ποιος είναι στην πόρτα;» ούρλιαξε.

«Βρε αει στο διάολο» του απάντησα και την άνοιξα. Το δωμάτιο λούστηκε με φως μόνο που το ένοιωσα σαν έκρηξη. «Δεν είμαστε τελικά τυφλοί!» ούρλιαξε ο Άρμο. «Δεν είμαστε!»

Τα μάτια μας έκαιγαν από το δυνατό φως και το μόνο που έβλεπα ήταν λευκό παντού. Στιγμές μετά άρχισα να δακρύζω. Άκουσα τον Άρμο να λέει «καίγομαι» και ο Μόρι πίσω μας ούρλιαζε από τους πόνους - ενώ εγώ απλώς δάκρυζα, ο πόνος που ένοιωθα δεν ήταν τόσο δυνατός ώστε να με κάνει να φωνάξω. Και σιγά σιγά, το φως υποχωρούσε και έβλεπα όλο και πιο καθαρά. Γύρισα στα αριστερά μου και είδα τον Άρμο καμμένο. Δεν τόλμησα να κοιτάξω πίσω. Ο Μόρι είχε σταματήσει τις φωνές, υποθέτω για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Έξω από το δωμάτιο ήταν έρημος. Στην πραγματικότητα, το δωμάτιο έμοιαζε να είναι ένα τσιμεντένιο κουτί στη μέση μιας αχανούς ερήμου. Μπροστά μου υπήρχε ένα μικρό τραπέζι και πάνω σ’ αυτό ένας κόκκορας όρθιος, δεμένος από τα πόδια στο τραπέζι. Φορούσε ένα σκουφί με μια προπέλα μπροστά στα μάτια του: μια έβλεπε το φως, μια δεν το έβλεπε, ανάλογα με το πως τίναζε το κεφάλι του. Απόρησα. Και επειδή δεν υπήρχε τίποτα στον ορίζοντα να κοιτάξω, σήκωσα το βλέμμα μου στον ουρανό. Δεν έβλεπα τον ήλιο πουθενά, δεν υπήρχαν σύννεφα αλλά το αίσθημα ήταν πως είναι μια ηλιόλουστη μέρα. Άρχισα λοιπόν να περπατώ σε ευθεία προς μια τυχαία κατεύθυνση.

Περπατούσα για πάρα πολύ, αλλά δεν νύχτωνε ποτέ. Συνεχώς ήταν ακριβώς όπως και όταν πρωτοβγήκα από το τσιμεντένιο κλουβί. Οι μέρες δεν έμοιαζαν να κυλούν αλλά ήμουν σίγουρος πως περπατούσα πολλές εβδομάδες τώρα, αλλά όσο δεν υπήρχε ο κόκκορας, δεν υπήρχε και έννοια χρονικής μετάβασης.

Ώσπου είδα μακριά μπροστά μου κάτι να ξεπροβάλλει στο τίποτα. Ήταν πολύ μακριά και δεν φαινόταν το σχήμα του, όμως ήταν σίγουρα κάτι. Χαμογέλασα, ίσως για πρώτη φορά εδώ και τόσα χρόνια και άρχισα να τρέχω. Όσο πλησίαζα, τόσο ξεκαθάριζε. Ώσπου κατάλαβα τι ήταν και σταμάτησα, γονατίζοντας στην άμμο.

Μπροστά μου ήταν το τσιμεντένιο δωμάτιο.

Κατέβασα το κεφάλι. Κατάλαβα εκείνο το δευτερόλεπτο πως δεν έχει καμία σημασία να περνούν οι μέρες, αν δεν φροντίζω σε κάθε μία από αυτές να κάνω και κάτι διαφορετικό.

Και πέθανα εκεί, την ίδια κιόλας ημέρα, μη έχοντας τι άλλο να κάνω.


Μηνάς Ν. Μηλιαράς




"Λευτεριά στους 'Εγκλειστους" είναι το τελευταίο διήγημα του Μηνά Ν. Μηλιαρά στις εκδόσεις αμόνι.

24 Ιαν 2009

CHEAP SCIENCE

Avatar:
Pathfinder ID: NIKITAS1975KLINT
Ονομα Nikitas Klint
Tοποθεσία Athens
Ηλικία: 33
Οικ.κατάσταση: Μακρόχρονη σχέση
Φύλο: 'Aνδρας
Απασχόληση: Musician/ Graphic Designer

Ο Νικίτας Κλιντ έφτιαξε ένα blog, το CHEAP SCIENCE, από το οποίο δίνει 17 tracks κάτω από τον τίτλο CHEAP SCIENCE : ENEMY - mp3 192, mp3 320 και ασυμπίεστο. Καμία παραπάνω πληροφορία, πέρα του ότι είναι σόλο. [ συνεχίζεται... ]

23 Ιαν 2009

NEIL LANDSTRUMM


[ £20 To Get Home ] Lord For £39 / Planet Mu









Neil Landstrum
Lord For £39

μ-ziq















O Mike Paradinas είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες, που από τις αρχές των 90’s και παράλληλα με μουσικούς όπως ο Aphex Twin και οι Autechre, ασχολήθηκε με την πειραματική μουσική και κατάφερε να δημιουργήσει έναν προσωπικό και αναγνωρίσημο ήχο.
Πετυχαίνοντας υψηλές πωλήσεις, ο ίδιος παρέμεινε πιστός στο πρωτοποριακό underground ήχο, δημιουργώντας 10 albums αλλά και δεκάδες singles, τα οποία συνθέτουν αυτή την μουσική προσωπικότητα. Ιδρυτής της Planet Mu, θεωρείται σήμερα ως ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στο χώρο της βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής και τα τελευταία χρόνια, μέσα από την εταιρεία του, ανακαλύπτει και αναδεικνύει τους πιο «φρέσκους» παραγωγούς της underground κοινότητας.
Στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιάσει στο Bios το πολυσυλλεκτικό ήχο της Planet Mu που δεν περιορίζεται σε ένα είδος αλλά καταφέρνει να ενώσει μια urban μουσική φόρμα όπως το dubstep με την άγρια αισθητική του breakcore και τον εγκεφαλικό ήχο του idm.
BIOS
Fri 23 Jan 2009
μ- ziq

dj

time: 23:00
entrance fee: 10 euros

22 Ιαν 2009

ANIMAL COLLECTIVE


[ My Girls ] Merriweather Post Pavilion

PSYCHIC ILLS


[ Mantis ] Mirror Eye









Phychic Ills
MIRROR EYE

THE CALLAS' interpretation of 21st greek century

Στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης των The Callas εκτίμησα την σημειολογία της δουλειάς τους στο ισόγειο μόνο όταν κατέβηκα στο υπόγειο. Ένας χώρος installation από μόνος του. Δεν ξέρω αν ήταν επισκέψιμος τις υπόλοιπες μέρες. Σ' αυτό το υπόγειο οι Τhe Callas θα κάνουν απόψε το live τους. Και γιατί πρέπει να πας; Γιατί το όλο project αποτυπώνει το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας. Στα 60'ς ο εθνοπατέρας Καραμανλής αποφάσισε ότι "ανήκουμε στη Δύση". Δεν είμαστε Δύση. Ορθά ίσως έπραξε. Πίστευε ότι όταν ανήκεις κάπου μπορεί να αποκτήσεις και την ανάλογη ταυτότητα. Η Ελλάδα δεν απέκτησε ποτέ δυτική ταυτότητα. Δυτικοποιούσε γελοιωδώς την ασυνεκτικότητά της. Οι Τhe Callas διατυπώνουν μεγαλειωδώς αυτή την ιστορική και πολιτική αλήθεια για την ελλαδική κοσμοαντίληψη. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ ότι έχουν κάνει μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον σύγχρονο ελλαδικό πολιτισμό.

21 Ιαν 2009


TIPSY


[ Space Golf ] Trip Tease (1997)

[ Chop Socky ] Buzzz (2008)
ΤΙPSY χωρίς τύψη. Δαγκωτό.
Αυτό που έψαχνα ένα μήνα το βρήκα. Ανάλαφρο και με στυλ. Αφού εκστασιάστηκα με τα κοφτερά διαμάντια και ραφινάρισα την μουσική φαιά ουσία μου με δυναμικές αφίξεις, ήθελα απεγνωσμένα μία ευκαιρία για ένα εγκεφαλικό μουσικό spa. Μία διακοπή για jet set περιπέτειες στα lounges του San Francisco. Οι TIPSY μετά το Trip Tease του 1997 και το UH-OH του 2001 στην αμερικανική καινοτόμο Asphodel records εξαφανίστηκαν δισκογραφικά για να κάνουν μουσικές επενδύσεις σε tv shows και ads. Στην αλλαγή της χρονιάς προσγείωσαν αθόρυβα το BUZZZ.
B U Z Z Z Z Z Z Z Z Z Z Z

20 Ιαν 2009

QUINN WALKER









































Το λιοντάρι που βρυχάται είναι ο super τυπάς Quinn Walker την παρουσίαση του οποίου μας την κάνει αριστοτεχνικά, όπως πάντα, ο κύριος Ιλό στο m.hulot's nothing days. Mε ανιχνευτή ταλέντου τον stargazer που μας δίνει και το 2πλό album, Laughter's An Asshole + Lion Land, από το bug in the city. Το παρείγγειλα από το amazon uk για 13 λίρες. Mόλις το αποκτήσω θα επιστρέψω.

19 Ιαν 2009

HAUSCHKA

[ Versus Dark Zwei ]
To 2008 ήταν η πιο διάσημη στιγμή για τον γερμανό πιανίστα Hauschka με το Ferndorf. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από το άλμπουμ ήταν το artwork. Τώρα κυκλοφορεί ένα ΕΡ με τα παραλειπόμενα που έχει τίτλο:

Snowflakes and Carwrecks

18 Ιαν 2009

17 Ιαν 2009

PAAVOHARJU

[ Kirkonvaki ] Laulu Laakson Kukista
Aπό τα αγαπημένα της περσινής χρονιάς είναι το
Laulu Laakson Kukista
των Φινλανδών Paavoharju.
Δύσκολη προφορά, δύσκολη μουσική.
Enjoy it.
Laulu
Laakson
Kukista

16 Ιαν 2009

RADIO LUNATICA


"RADIO LUNATICA: ZONE 1-THE SPACE CADET" RELEASE PARTY
BIOS 16 AND 17 OF JANUARY 2009
16th JANUARY 2009
MELORMAN (Live Set)
CHONIK (Live Set)
17th JANUARY 2009
ARIS & MAGNITOPHONO (Live Set)
NAONO (Live Set)
ECHONOMIST (Dj Set)
Στα πλαίσια της κυκλοφορίας της διπλής συλλογής "RADIO LUNATICA: ZONE 1-THE SPACE CADET" η V.I.M.RECORDS (VERY IMPORTANT MUSIC) διοργανώνει ένα ξεχωριστό διήμερο μουσικό event στο BIOS. Έξι σημαντικοί καλλιτέχνες που συμμετείχαν ενεργά στην δημιουργία της συλλογής θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε δύο διαφορετικές ημέρες. Οι MAGNITOPHONO, ARIS, NAONO, MELORMAN και CHRONIK θα παρουσιάσουν μοναδικά live sets σε Electronica, Ambient και Experimental μονοπάτια ενώ ο ECHONOMIST
θα παρουσιάσει ένα εκλεκτικό dj set που θα περιλαμβάνει και τραγούδια της συλλογής. Σύγχρονοι ηλεκτρονικοί ήχοι από φρέσκους καλλιτέχνες, ξεχωριστή ατμόσφαιρα και ιδιαίτερες εκπλήξεις για το ξεκίνημα μίας σειράς συλλογών που φιλοδοξεί να φέρει στην επιφάνεια underground ποιοτικούς ηλεκτρονικούς καλλιτέχνες από την Ελληνική αλλά και την παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή.

ARI FOLMAN

[ Waltz with Bashir ]
Σάββατο 4 ιανουαρίου 2009. 21.30. Μόλις τελειώσαμε με την Σ. το δείπνο στη Μπάρμπαρα. Ψυχή στους δρόμους. Βρέχει. Τι να κάνουμε τώρα; Σινεμά. Μετά από μήνες. Ιντεάλ. Ότι κι αν παίζει. Η Ζωοδόχου Πηγής είναι γλιτσιασμένη. Την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου την κρατάει ζωντανή μία στίβα από λουλούδια και κεριά. Την μνήμη της βίας μας την υπενθυμίζουν ξανά δύο διμοιρίες ΜΑΤ στην Ακαδημίας. Ένα ρίγος τρόμου μας φέρνει η άδεια νυχτερινή Αθήνα. Αισθανόμαστε κομπάρσοι στο Κουρδιστό πορτοκάλι σε μία πόλη της Μέσης Ανατολής. Βγάζουμε εισιτήριο. Έχει μία animation ταινία. Δεν μας νοιάζει. Αρκεί που μπήκαμε στο καταφύγιο. Που να ξέραμε τι θα βλέπαμε. Βγήκαμε άφωνοι. Η ξανθιά τραγουδιάρα του Rex, που φαίνεται από την Πανεπιστημίου, λέει σκυλοαμανέ. Η επιστροφή στο αμάξι από την ίδια διαδρομή, τώρα είναι ακόμα πιο τρομακτική. Με κυρίαρχο όμως συναίσθημα τον θαυμασμό για τον ισραηλίτη σκηνοθέτη που τόλμησε να γυρίσει αυτή την ταινία.
ΔΕΣ ΤΟ. σε αίθουσα.








Max Richter
WALTZ WITH BASHIR

14 Ιαν 2009

για την κωνσταντινα κουνεβα / against violence


Ο λογαριασμός ενίσχυσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα:
5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

FRANZ FERDINAND


[ Ulysses ] Tonight
πάρτο TONIGHT

13 Ιαν 2009

MARY & THE BOY / FELIZOL


Ευχαριστούμε τον Θεό για το link.
Δίσταζα να το ανεβάσω. Επειδή ήταν ελληνική παραγωγή. Και θέλω να πουλήσει. Πέρα το παράνομο(;) της υπόθεσης. Από την άλλη ένα mp3 ακόμα και στην ποιότητα 320 χάνει από το original. Οπότε η όλη διαδικασία παίρνει μάλλον ένα preview ρόλο. Που και πάλι μπορεί να σε παραπλανήσει. Όμως δεν αντέχει οικονομικά κανένας μας να αγοράζει όλα αυτά που θέλει. Oπότε βολευόμαστε μια χαρά και με το download. Κι ας πάει στα τσακίδια και το artwork. Τις κασέτες του παρελθόντος τις θυμάστε; Κάπως έτσι είναι και σήμερα.
Εγώ το αγόρασα. Οι Mary & The Boy είναι από τα αγαπημένα μου ελληνικά συγκροτήματα. Κρίμα αν η φήμη ότι διαλύθηκαν είναι αληθινή. Είναι ήδη στη λίστα με τα ηγετικά συγκροτήματα σύγχρονης μουσικής ελληνικής παραγωγής. Τώρα το κατά πόσο η τελευταία τους δουλειά μπαίνει και στα αγαπημένα του ipod μου είναι μία άλλη ιστορία. [ συνεχίζεται...]
ΤΙΜΕ ΜACHINE

11 Ιαν 2009

a lad in the big city

[photo by a lad in the big city]
Έτσι τον έχω ονοματήσει από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε στην blogoshere. Προσωπικές σκέψεις και εικόνες ενός νέου ανθρώπου που ζει στην μεγάλη πόλη της υπανάπτυκτης μικρής μας χώρας.
Α LAD IN THE BIG CITY.
Αν κάποιος μου ζητούσε μία φωτογραφία της σύγχρονης Ελλάδας θα ήταν η παραπάνω.
[συνεχίζεται...]

8 Ιαν 2009

TIME ATTENDANT


[ Ghost Ship ]
Η διαδρομή ήταν η εξής: moikai~ m.hulot's cbox~ m.hulot's post~ Time Attendant's my space~ paypal~ helmet's. Πριν το τελαυταίο στάδιο έλαβα mail από τον Paul στο οποίο μεταξύ των άλλων ανέφερε: "Getting lots of orders from Greece at moment, any idea why?". Η σωστή απάντηση μάλλον είναι, η μουσική σου. Που ευφυέστατα ο m.hulot την περιγράφει weird electronica. Είναι experimental που δημιουργεί weird συναισθήματα. Το γράφει και ο ίδιος ο Τime Attendant. "The sonic time manipulations presented here in eleven easy to swallow capsules are the result of collaboration between Time and Energy. They are designed for twillight listening purposes." Oι βαρυτικές δυνάμεις συμπράττουν με τον ηλεκτρισμό καθώς διαπερνούν τα μαγνητικά πεδία του απόλυτου κενού, καταγράφοντας τον ήχο της ζώνης του λυκόφωτος. Η τελετουργία απαιτεί χαλαρή διάθεση σε μία ήσυχη βραδυνή ώρα. Και το ταξίδι στο χωροχρόνο ξεκινάει.
ΜΙDNIGHT INDUSTRIAL ESTATE

6 Ιαν 2009

οι ενοχές της ζωής θαλασσινού

Ode to a puppy [by Zoe Thalassinos]

Round and white, playful ball, he should 've been taken home
Careless play in careless times, hit by wheels he died
I felt sorry and some guilt, cause I fed him milk
Cause I rubbed his tummy twice and he licked my hand goodbye

[photo by Zoe Thalassinos]

2 Ιαν 2009

ROOMMATE


[ Tea Leaves ] We Were Enchanted
To 2008 για αυτό το blog ήταν η χρονιά των FUCK BUTTONS. Ήχος one step beyond. Τους αφήνω λίγο στην άκρη και στην αρχή του 2009 παίρνω μαζί μου τους ROOMMATE. Pop one step beyond. Αναμιγνύουν με τέτοιο τρόπο τις επιρροές τους που φτιάχνουν δυνατή pop με ψαγμένο στίχο.
[ συνεχίζεται... ]